91% din furnizorii de servicii medicale au adoptat soluții de telesănătate și 52% din pacienți sunt îngrijorați de confidențialitatea datelor

Conform studiului Telehealth take-up: the risks and opportunities. Health Care Report 2021 publicat recent de liderul în securitate cibernetică Kaspersky: nouă din zece furnizori de servicii medicale au implementat deja inovații  de telemedicină.

Cercetarea de piață s-a realizat în 34 de țări (inclusiv Europa) și a conținut 389 de interviuri, iar 170 dintre acestea au fost desfășurate cu companii care au peste 1000 de angajați, restul interviurilor au fost efectuate cu organizații care au între 50 și 999 de angajați.

Iată câteva concluzii-cheie ale raportului Kaspersky:

  • 91% din furnizorii de servicii de sănătate au adoptat tehnologii de telemedicină și le utilizeză încă de la începutul pandemiei
  • 52% din angajații care oferă asistență de telesănătate remote au avut situații în care pacienții au refuzat video-consultații cu medicii din lipsă de încredere privind tehnologia digitală sau confidențialitatea și siguranța datelor.
  • 37% din comunitatea medicală este de acord că în următorii 20 de ani tehnologia va înlocui complet doctorii.

Deși aproape o treime din companiile intervievate au declarat că s-au confruntat cu probleme de managament și siguranță a datelor, șapte din zece respondenți afirmă că organizațiile lor oferă programe de training dedicat pentru securitatea IT.

Surse: Kaspersky, Shutterstock.com

Categorii

Urmărește comunitatea digitală Octodoc!